Επιστημονική Επιτροπή

Δρ.Τσεκούρα Μαρία – Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής- Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Μαρία Τσεκούρα είναι Eπίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο Φυσικοθεραπεία στην Τρίτη Ηλικία. Κατέχει Μεταπτυχιακό (2012) από το ΕΚΠΑ στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών και Διδακτορικό (2019) τίτλο από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην επιστήμη της γηριατρικής αποκατάστασης, της πρόληψης των πτώσεων, των μεταβολικών νοσημάτων των οστών, της σαρκοπενίας, της γηριατρικής και γυναικολογικής φυσικοθεραπείας και της θεραπευτικής άσκησης και τηλεαποκατάστασης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες κυρίως στους τομείς της πρόληψης, λειτουργικής αξιολόγησης/ αποκατάστασης. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 80 peer reviewed επιστημονικά άρθρα και >από 40 περιλήψεις. σε διεθνή περιοδικά με πάνω από 1000 ετεροαναφορές και 14 h-index (https://scholar.google.gr/citations?user=ayDlJMUAAAAJ&hl=el ). Η έρευνά της έχει οδηγήσει στην παρουσίαση >100 ανακοινώσεων σε συνέδρια και έχει βραβευτεί 7 φορές. Επίσης είναι συγγραφέας σε 6 κεφάλαια βιβλίων. Διδάσκει στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμ. Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών και σε 2 Μεταπτυχιακά προγράμματα. Είναι υπεύθυνη δύο μεταπτυχιακών μαθημάτων «Ειδικά θέματα άσκησης » και «Μεθοδολογία Ερευνας» του μεταπτυχιακού προγράμματος «Θεραπευτική Άσκηση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου ΠατρώνΕπίσης, είναι επιστημονικά υπεύθυνη ενός προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (του ΚΕΔΙΒΙΜ), σχετικά με τη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση της Οτσεοπόρωσης και της Σαρκοπενίας. Διαθέτει πλούσια κλινική επαγγελματική εμπειρία και έχει διατελέσει μέλος επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι κριτής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει υπάρξει κύρια ερευνήτρια ή μέλος ερευνητικών ομάδων (https://www.researchgate.net/profile/MariaTsekoura) και είναι μέλος του Ερευνητικού εργαστηρίου Κλινικής Φυσικοθεραπείας και Έρευνας (CPR lab) στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης είναι συντονίστρια στο Επιστημονικό Τμήμα “Φυσικοθεραπεία στην Υγεία των Γυναικών” του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Eχει συμμετέχει σε 2 Ελληνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα ως ερευνήτρια.
Website:https://physio.upatras.gr/portfolio-items/tsekoura/?portfolioCats=24

Δρ. Τσέπης Ηλίας- Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Ηλίας Τσέπης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο Φυσικοθεραπεία και κατέχει τη θέση του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας. Είναι κάτοχος βασικών τίτλων σπουδών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ), Φυσικοθεραπείας ( ΤΕΙ Αθήνας), με Μεταπτυχιακό “Sports Medicine” (University of Nottingham-UK) και Διδακτορικό στη «Βιολογία της Άσκησης» (ΕΚΠΑ). Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμ. Φυσικοθεραπείας του Παν. Πατρών, Δ/ντής του ΠΜΣ «Θεραπευτική Άσκηση» του ίδιου τμήματος, Δ/ντής Θεσμοθετημένου Ερευνητικού εργαστηρίου και μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών και της επιτροπής ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμβιομηχανική ανάλυση μυοσκελετικών παθήσεων, στον πολυπαραγοντικό προαγωνιστικό έλεγχο αθλητών και την πρόληψη τραυματισμών, στην θεραπευτική άσκηση για την αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και για την πρόληψη των πτώσεων. Έχει συμμετάσχει ως αμειβόμενος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ως Επιστημονικός υπεύθυνος το προγράμματος «Αρχιμήδης ΙΙΙ» στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 90 peer-reviewed πλήρη επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 30 δημοσιευμένες περιλήψεις με άνω των 3500 ετεροαναφορών (Google Scholar) και δείκτη επιστημονικής ποιότητας H-index 23. Έχει διδακτική προϋπηρεσία σε 6 διαφορετικά μεταπτυχιακά προγράμματα και έχει εργαστεί ως Φυσικοθεραπευτής στην εθνική ομάδα κωπηλασίας και στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Δρ. Μπίλη Ευδοκία- Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Ευδοκία Μπίλλη αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Pinderfields College του Πανεπιστημίου του Leeds (1995) της Αγγλίας, εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια για 2 χρόνια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Nottingham (Queen’s Medical Centre) και εν συνεχεία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Manipulative Therapy στο Πανεπιστήμιο του Coventry (1998), από όπου και πήρε την κλινική εξειδίκευση του χειροθεραπευτή (manual therapist). Το 2009 ολοκλήρωσε και το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Manchester, πάνω στην οσφυαλγία μηχανικής αιτιολογίας. Η κλινική της εμπειρία σε Αγγλία (1995-2000) και Ελλάδα (2000-μέχρι σήμερα), επικεντρώνεται στις μυοσκελετικές παθήσεις, ιδιαίτερα της σπονδυλικής στήλης & της πυέλου. Επιπλέον, από το 2000 και μετά, αφού ολοκλήρωσε την κλινική εκπαίδευσή της στην Αγγλία πάνω στην φυσικοθεραπευτική προσέγγιση γυναικολογικών και μαιευτικών προβλημάτων (ακράτειας ούρων & άλλων γυναικολογικών διαταραχών), ασχολείται κλινικά και με περιστατικά που αφορούν στην υγεία των γυναικών.
Από το 2003 εργάζεται στον ακαδημαϊκό χώρο, αρχικά ως Καθηγήτρια Εφαρμογών στα πρώην Τμήματα Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Λαμίας (2003-2007) και Πάτρας (2007-2013), εν συνεχεία ως Επίκουρη (2013-2019) και ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (2019-2022) στο πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ από το 2022 κατέχει θέση πρωτοβάθμιας Καθηγήτριας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα ειδικότητας που αφορούν την χειροθεραπευτική φυσικοθεραπεία (manipulative therapy), τη μυοσκελετική φυσικοθεραπεία, καθώς και τη φυσικοθεραπεία σε ειδικούς πληθυσμούς. Είναι υπεύθυνη δύο μεταπτυχιακών μαθημάτων «Θεραπευτική Άσκηση Χειροθεραπεία Σπονδυλικής Στήλης» και «Σχεδιασμό Μεταπτυχιακής Έρευνας» του μεταπτυχιακού προγράμματος «Θεραπευτική Άσκηση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, από το 2021 είναι επιστημονικά υπεύθυνη δύο προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (του ΚΕΔΙΒΙΜ), σχετικά με τη φυσικοθεραπευτική προσέγγιση σε δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους.Το επιστημονικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους τομείς της μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας, στην γυναικολογική-μαιευτική φυσικοθεραπεία καθώς και στην ανάπτυξη έγκυρων μέσων έκβασης στον Ελλαδικό χώρο. Έχει δημοσιεύσει έρευνες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (>75 πλήρεις δημοσιεύσεις & 30 short reports αποδελτιωμένες σε διεθνείς βάσεις δεδομένων, όπως Medline, Scopus, κτλ.), οι οποίες χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης (>2170 Google scholar citations, 24 h-index κτλ.). Έχει δώσει σειρά επιστημονικών διαλέξεων, ανακοινώσεων και εισηγήσεων σε μεγάλα συνέδρια (Ελλάδας και εξωτερικού), ενώ συμμετέχει σε μεταπτυχιακά & μετεκπαιδευτικά προγράμματα πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων, είναι και ενεργό μέλος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας μυοσκελετικών φυσικοθεραπευτών IFOMPT (International Federation of Orthoapedic Musculoskeletal Physiotherapists), του αγγλικού οργανισμού μυοσκελετικών φυσικοθεραπευτών MACP (Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists), καθώς και της υποομάδας προβλημάτων πυέλου και υγείας γυναικών IOPPWH της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπευτών (International Organization of Physiotherapists in Pelvic and Women’s Health). Από το 2014, που δημιουργήθηκε το Επιστημονικό Τμήμα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών «Φυσικοθεραπεία στην Υγεία των Γυναικών», είναι μέλος (Γραμματέας) της πενταμελούς Συντονιστικής Επιτροπής του, επιδιώκοντας την ανάπτυξη του κλινικού και επιστημονικού αυτού φυσικοθεραπευτικού πεδίου στην Ελλάδα.

Δρ.Φουσέκης Κωνσταντίνος- Πανεπιστήμιο Πατρών

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Κ.Α.Φουσέκη, Καθηγητή Φυσικοθεραπείας του Παν.

Πατρών

Ο Κωνσταντίνος Φουσέκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας με γνωστικό
αντικείμενο ̈Φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση αιτιοπαθογένειας αθλητικών κακώσεων ̈.
Είναι επίσης Διευθυντής στο θεσμοθετημένο Εργαστήριο Θεραπευτικής Άσκησης και
Αθλητικής Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Πατρών. Διαθέτει σημαντική διοικητική
εμπειρία ως Προέδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, ως μέλος της Κοσμητείας της Σχολής
Επιστημών Αποκατάστασης και ως μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών τα
τελευταία 3 χρόνια. Στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας διδάσκει τα μαθήματα Τεχνικές Μαλακών
Μορίων, Κινησιοθεραπεία, Θεραπευτική Άσκηση, Αθλητική Φυσικοθεραπεία σε
προπτυχιακό επίπεδο και Προηγμένη Αθλητική Φυσικοθεραπεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις καινοτόμες θεραπευτικές τεχνικές
μαλακών μορίων και την αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων. Διαθέτει πάνω από 120
δημοσιεύσεις σε διεθνή βιβλία και περιοδικά καθώς και συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνή
περιοδικά και συνέδρια του ερευνητικού του πεδίου. Είναι πρόεδρος της Επιστημονικής
Επιτροπής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών που οργανώνει την πιστοποίηση
των Αθλητικών Φυσικοθεραπευτών στην Ελλάδα. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος σε 2
προγράμματα ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά
και αναπτυξιακά ελληνικά και διεθνή έργα και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου (Εφαρμοσμένη
Αθλητική Φυσικοθεραπεία) στα ελληνικά. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία στην
αξιολόγηση και αποκατάσταση ασθενών με μυοσκελετικές και αθλητικές παθήσεις και
κακώσεις.

Δρ. Λαμπροπούλου Σοφία- Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Δρ Σοφία Λαμπροπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι πτυχιούχος κλινικός και ερευνήτρια Φυσικοθεραπεύτρια, έχοντας λάβει το βασικό της πτυχίο από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Λαμίας (νυν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) το 2000. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, την οδήγησαν στην απόκτηση Mεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Νευροαποκατάσταση [MSc (Neuro Rehab)] (2005), Mεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διδασκαλία στην Ανώτερη Εκπαίδευση [BAPP] (2007) και Διδακτορικό τίτλο σπουδών στις Επιστήμες Υγείας (PhD in Health Sciences) μελετώντας τις νευροφυσιολογικές διεργασίες της κεντρικής κόπωσης (2010). Η 15-ετών κλινική της εμπειρία στηρίζεται κυρίως στην αποκατάσταση παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και Νευρομυικών παθήσεων ενώ παράλληλα έχει 14 χρόνια ακαδημαϊκής εμπειρίας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην Κύπρο επιτέλεσε Συντονίστρια του Προπτυχιακού, του Μεταπτυχιακού και του Διδακτορικού Προγράμματος στη «Φυσικοθεραπεία» (2017-2018), ενώ ήταν κι η υπεύθυνη οργανωσης, σχεδιασμού και αξιολόγησης από τους φορείς Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΔΙ.Π.Α.Ε) της Νευρολογικής Κατεύθυνσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη «Φυσικοθεραπεία κι Αποκατάσταση». Από το 2018 κατέχει θέση μέλους ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σημαντικό ακαδημαικό κι εκπαιδευτικό ερευνητικό έργο της αποτελούν οι δημοσιευσεις σε επιστημονικά περιοδικά κριτών στη νευροαποκατάσταση, η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, η συγγραφή προγραμμάτων σπουδών, η συμμετοχή σε πληθώρα εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και συνεδρίων είτε ως προεδρεύων σε συνεδρίες, είτε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια είτε ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής. Είναι μέλος του Πανελληνιου Συλλογου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), Γενική Γραμματέας του Επιστημονικού Τμήματος “Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας” του ΠΣΦ κι εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ένωση Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας (International Neurological Physical Therapy Association-INPA), ενώ παραλληλα συμμετέχει ως εθελοντικός εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ομάδες εργασίας του συγκεκριμένου Διεθνούς Συνδέσμου INPA.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-2095-5184
Website:https://physio.upatras.gr/en/portfolio-items/slampropoulou/?portfolioCats=239
Google scholar: https://scholar.google.com/citations?hl=en&user=&user=_-Z4s38AAAAJ
Scopus: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?origin=resultslist&authorId=26537643700&zone=

Δρ. Ξεργιά Σοφία- Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Σοφία Ξεργιά είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Εμβιομηχανικής στη Φυσικοθεραπεία στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής του Εργαστήριο Θεραπευτικής Άσκησης και Αθλητικής Αποκατάστασης (ΕΘΕΑΑΠ, ΦΕΚ Τεύχος B’3603/29.08.2020, τ. Β’). Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσ/νίκης το 2004 και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Διαχείριση Πόνου, στο Τμήμα Ιατρικής Ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2007. Ολοκλήρωσε το MBA στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2024, ενώ το διδακτορικό της με τίτλο «Λειτουργικά κριτήρια Φυσικοθεραπείας μετά Αποκατάσταση Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου» στο Τμήμα Ορθοπαιδικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε το 2013. Το ερευνητικό ενδιαφέρον της Δρ. Σοφία Α. Ξεργία επικεντρώνεται στη Εμβιομηχανική των Μυοσκελετικών και Αθλητικών Κακώσεων χρησιμοποιώντας συστήματα 3D ανάλυσης κίνησης, ΗΜΓ, δυναμομετρία και πλατφόρμες δύναμης. Τα ερευνητικά της επιτεύγματα περιλαμβάνουν σημαντικό αριθμό αναρτημένων ανακοινώσεων, προφορικών παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια για Εθνικά Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Επιστημονικά Συνέδρια όπως το ESSKA, το ISAKOS και το ISB. Είναι συγγραφέας σε περισσότερες από 20 ξένα δημοσιεύσεις (SCOPUS) και h-index=9 (SCOPUS). Είναι κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει διαχειρισθεί με επιτυχία 1 Ελληνικό ερευνητικό πρόγραμμα και το τελευταίο έτος έχει καταθέσει και αναμένει τις αξιολογήσεις σε 2 επιπλέον Ελληνικά ερευνητικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, και έχει συμμετέχει σε πάνω από 3 Ελληνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα ως ερευνήτρια.

Δρ. Μπανιά Θεοφανή- Πανεπιστήμιο Πατρών
Δρ. Καλιαρντάς Κωνσταντίνος- Πανεπιστήμιο Πατρών

Δρ. Ματζάρογλου Χαράλαμπος- Πανεπιστήμιο Πατρών
Δρ. Τραχάνη Ευτυχία- Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Ευτυχία Τραχάνη αποφοίτησε από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών (2004) και εν συνεχεία ολοκλήρωσε και το διδακτορικό της στο Π.Μ.Σ. «Κλινικές και Κλινικοεργαστηριακές Ιατρικές Ειδικότητες» στο εργαστήριο Νευροφυσιολογίας της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΝΟΣΟ PARKINSON» (2011). Η κλινική της εμπειρία (2004-μέχρι σήμερα) περιλαμβάνει την υποχρεωτική εργασία υπαίθρου ως αγροτική ιατρός (2004-2005) και μετέπειτα την εκπόνηση ειδικότητας σε διάφορα Νοσοκομεία της Αθήνας. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Νευρολογίας το 2016 και αρχικά ασχολήθηκε ως άμισθη επιστημονική συνεργάτης στην Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΠ (2016-2020) συμμετέχοντας σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και από το 2017 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Ασχολείται κλινικά με περιστατικά γενικής Νευρολογίας και ιδιαίτερα με ασθενείς με Νόσο Πάρκινσον και με Νευροφυσιολογία. Από το 2021 εργάζεται στον ακαδημαϊκό χώρο, αρχικά ως διδάσκουσα στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του προγράμματος «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Εμπειρίας 2021-2022» και από τον 4/2022 ως Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα της Νευρολογίας, της Νευροφυσιολογίας και της Ανατομίας Νευρικού Συστήματος καθώς και το μάθημα επιλογής Ψυχολογία της Υγείας και σε μεταπτυχιακό επίπεδο επιβλέπει μεταπτυχιακές και διδακτορικές διπλωματικές εργασίες. Επίσης, από το 2024 συμμετέχει σε πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (του ΚΕΔΙΒΙΜ), σχετικά με την Φυσικοθεραπεία στις Κινητικές Δυσλειτουργίες Νευρολογικού Ασθενή”. Το επιστημονικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους τομείς της Νευροφυσιολογίας και των Κινητικών διαταραχών. Έχει δημοσιεύσει έρευνες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ( 10 δημοσιεύσεις) οι οποίες χαίρουν αναγνώρισης (243 Google scholar citations, 8 h-index κτλ.). Έχει συμμετάσχει με σειρά ανακοινώσεων σε μεγάλα συνέδρια (Ελλάδας και εξωτερικού).

Δρ. Καπρέλη Ελένη- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Καθ. Ελένη Καπρέλη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει Μεταπτυχιακό (1996) από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, UK και Διδακτορικό (2006) τίτλο από το ΕΚΠΑ και ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στους μηχανισμούς ανάπτυξης δυσλειτουργίας σε ασθενείς με χρόνιες νευρομυοσκελετικές διαταραχές καθώς και στην αποκατάσταση και πρόληψη αθλητικών κακώσεων. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 peer reviewed επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά με πάνω από 1900 ετεροαναφορές και 21 h-index. Έχει υπάρξει κύρια ερευνήτρια ή μέλος ερευνητικών ομάδων (https://www.researchgate.net/profile/Eleni-Kapreli-2 ) σε διάφορα ερευνητικά έργα και έχει λάβει την Ευρωπαϊκή υποτροφία Marie Curie Fellowship. Είναι διευθύντρια του Ερευνητικού εργαστηρίου Κλινική Φυσιολογία της Άσκησης και Αποκατάστασης του Π.Θ, Διευθύντρια του ΠΜΣ «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» του Π.Θ, Επιστημονική Υπεύθυνη σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ), και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής πιστοποίησης του «Αθλητικού Φυσικοθεραπευτή – Ειδικού Άσκησης» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Δρ. Κορτιάνου Ελένη- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

H Δρ Κορτιάνου Ελένη είναι Καθηγήτρια Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο την κλινική αναπνευστική φυσικοθεραπεία. Έχει πτυχίο Φυσικοθεραπείας (1994) από το ΤΕΙ Αθήνας, Μεταπτυχιακό (1997) τίτλο από το Πανεπιστήμιο του East London και Διδακτορικό τίτλο (2015) από το ΕΚΠΑ. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην παιδαγωγική εκπαίδευση (1999) από την ΠΑΤΕΣ. Το ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον της αφορά στην αξιολόγηση και αποκατάσταση χρόνιων και οξέων αναπνευστικών προβλημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης και θεραπευτικής παρέμβασης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με πάνω από 270 ετεροαναφορές (h index: 9). Είναι αξιολογητής διεθνών περιοδικών και ερευνητικών προτάσεων. Διδάσκει στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμ. Φυσικοθεραπείας. Διαθέτει πλούσια κλινική επαγγελματική εμπειρία και έχει διατελέσει μέλος επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δρ. Δημητριάδης Ζαχαρίας - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Δρ Ζαχαρίας Δημητριάδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Απέκτησε Πτυχίο Φυσικοθεραπείας από το ΤΕΙ Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) το 2005, Μεταπτυχιακό (MSc) στην Φυσικοθεραπεία (νευρολογική κατεύθυνση) από το Πανεπιστήμιο του Cardiff το 2008 και Διδακτορικό στα μυοσκελετικά (PhD) από την Σχολή Εφαρμοσμένης Ιατρικής του Πανεπιστήμιου του Manchester το 2011. Έχει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για τον σπονδυλικό πόνο και τις διαταραχές της στάσης, τη δια χειρός θεραπεία νευρομυοσκελετικών ασθενών, τον κινητικό έλεγχο υγιών και ασθενών και την ανάπτυξη εργαλείων αξιολόγησης σε νευρομυοσκελετικά προβλήματα.
Διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σχετικά με τη δια χειρός θεραπεία, τη κινητοποίηση μαλακών μορίων, την κλινική αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων, τις παθολογίες της σπονδυλικής στήλης, την εργονομία, την στατιστική και τη μεθοδολογία στην έρευνα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την αποκατάσταση ασθενών με νευρομυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα και έχει πλούσια κλινική εμπειρία σε διάφορες δομές νοσηλείας και αποκατάστασης. Έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και περισσότερες από 900 ετεροαναφορές (h index 13). Είναι κριτής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το επιστημονικό του έργο έχει ανακοινωθεί σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συχνά συμμετέχει ως μέλος επιστημονικών επιτροπών.

Δρ. Σπανός Σάββας- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Δρ Σπανός Σάββας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατέχει Πτυχίο Φυσικοθεραπείας (1992) από το ΤΕΙ Αθηνών, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (2003) από την Σχολή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Πανεπιστημίου Greenwich, UK και Διδακτορικό Τίτλο (2018) από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον στη μυοσκελετική αξιολόγηση και αποκατάσταση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης καθώς και στην ανθρώπινη ιδιοδεκτικότητα και ισορροπία. Διατελεί Αναπληρωτής Διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου “Ανθρώπινης Δραστηριότητας και Αποκατάστασης”. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει διατελέσει εκπαιδευτής στο Τμήμα Σπονδυλικής Στήλης της ΕΕΕΦ. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος μεταπτυχιακών μαθημάτων και εξειδικευμένων κλινικών σεμιναρίων. Έχει υπάρξει μέλος ερευνητικών ομάδων και παρουσιάζει πλούσιο κλινικό έργο.

Δρ. Παπαγιάννης Γεώργιος - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

https://physiotherapy.uop.gr/staff-member/g.papagiannis

Δρ. Τριανταφύλλου Αθανάσιος- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

https://physiotherapy.uop.gr/staff-member/ath.triantafyllou

Δρ. Γκρίλιας Παναγιώτης- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

https://physiotherapy.uop.gr/members_dep

Δρ. Καλλίστρατος Ηλίας- Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Δρ. Κούτρας Γεώργιος - Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Δρ. Χαλκιά Άννα - Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος
Δρ. Μουτζούρη Μαρία- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Δρ. Κρεκούκιας Γεώργιος- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Δρ. Χρυσάγης Νικόλαος- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Δρ. Καρανάσιος Στέφανος- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Κύλιση στην κορυφή